MEDISCHE PEDICURE PRAKTIJKWAT ZIJN UW KLACHTEN ?Karen NieuwsWerktijden TarievenContact RouteFoto's
Over voetzorg in het algemeen
Hoe verloopt een pedicurebehandeling?
Klachten? Voetenscreening
Nagelverzorging, waaronder schimmelnagels en zwemmerseczeem
Die vreselijke likdoorn
Eelt
Kloven
Ingroeiende nagel
CRYOTHERAPIE (wratten)
Sportvoeten
WAT ZIJN UW KLACHTEN ?

Karen van Asselt is Medisch Pedicure.

Als Medische Pedicure ben ik in staat om zeer gespecialiseerde hulp te geven bij bepaalde voetproblemen.

Enkele voorbeelden:

Een ingroeiende nagel (wordt vaak ingegroeide nagel genoemd) kan om te beginnen tot rust gebracht worden door een effectieve behandeling in de nagelwal. Daarna kan de oorzaak verder aangepakt worden door een keuze uit de behandelingsmethodes met een nagelbeugel  en/of gelnagel.

Een ingescheurde nagel wordt eerst zoveel als mogelijk bijgewerkt, en kan daarna met een gelnagel weer mooi gemaakt worden.

Een nagelstompje kan met hulp van gel of acryl weer aangevuld worden tot een natuurlijk uitziende nagel, die ook gelakt kan worden.

Voor de kunstnagels gebruik ik gel van Wilde Pedique LCN. Deze gel kan heel pleziering verwerkt worden, is er in diverse natuurlijke kleuren, en is flexibeler dan de gel die op de vingernagels wordt gebruikt. Dat is om te voorkomen, dat er snel een blauwe nagel ontstaat bij stoten. LCN geeft ook aan dat deze gel schimmelbestrijdend is, een prettige bijkomstigheid.


Bij een pijnlijke bult aan de binnenkant van de voet, vlakbij de grote teen, dat heet een - hallux valgus - is het mogelijk van siliconen een hulpstuk - een orthese - te maken die zorgt voor drukontlasting op de pijnlijke plaats. Misschien kan er met hulp van een - nachtspalk -  de stand van het gewricht nog beïnvloed worden.

Bij eeltvorming op de onderkant van de tenen is er vaak sprake van hamertenen. Door het maken van een passend hulpstukje voor onder de tenen kan die overlast vaak voorkomen worden.
Als een teen onder of over een andere heengroeit - een ruiterteen - dan kan de stand van de tenen vaak met een hulpstukje beïnvloed worden.

Bij een weke likdoorn, een likdoorn tussen de tenen kan zo'n hulpstukje ook voor een oplossing zorgen.

Dit is nog maar een klein beetje informatie over de vrijwel onbegrensde mogelijkheden die er zijn met hulp van deze mooie technieken.
U wordt via de site op de hoogte gehouden.

U kunt mij natuurlijk bellen voor een behandeling! 06 - 5775 0909MEDISCHE PEDICURE PRAKTIJKWAT ZIJN UW KLACHTEN ?Karen NieuwsWerktijden TarievenContact RouteFoto's